НАСА удължи мисията на "Месинджър"

9 години 8 месеца ago #1122 от valio

 • Administrator
 • Administrator

 • Мнения: 376
 • Карма: 1
 • COM_KUNENA_THANK_YOU_RECEIVED: 1

 • Пол: Мъж
 • Дата на раждане: 10 Окт 1986
 • COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW

  Спасете океана1. Намалете потреблението на енергия.

  Намалете ефектите от изменението на климата върху океана, като оставите колата у дома, когато можете и обмислете употребата на енергия в дома си и работата. Няколко неща, които можете да направите за да започнете още днес: Преминете на компактни флуоресцентни крушки, изкачвайте се и слизайте по стълбите, използвайте вентилатор за да избегнете пренастройка на термостата.

  2. Хранете се с безопасна морска храна.

  Световните популации бързо се изчерпват поради: търсенето, загубата на местообитания и неправомерни риболовни практики. При пазаруване или вечеря, помагнете за намаляването на търсенето на свръхексплоатираните видове. При избора на морски дарове, се спирайте на както здравословните, така и на устойчивите видове.

  3. Използвайте по-малко изделия от пластмаси.

  Пластмасовите отломки в океана допринасят за разрушаването на естествената среда и спомагат за убиването на десетки хиляди морски животни всяка година. За да ограничите вредното си влияние, носете със себе си бутилка за многократна употреба, пазарувайте в хранителните магазини с торбичка за многократна употреба и рециклирайте, когато е възможно.

  4. Помогнете за почистването на плажа.

  Ако се наслаждавате на гмуркане, сърф, или си почивка на плажа, винаги почистват след себе си. Разглежайте и ценете океана, без да се намесвате в дивия живот и без давземате със себ си камъни и корали. Отидете и по-далеч, като окуражавате и други да опазват морската среда или чрез участие в местното почистване на плажа.

  5. Не купувайте неща, които ще навредят на морските обитатели.

  Някои продукти допринасят за вредата върху крехките коралови рифове и морските създания. Избягвайте закупуване на предмети, като например коралови бижута, аксесоари за коса (от костенуркиte Hawksbill) и продукти от акула.

  6. Бъдете собственик на домашен любимец, който е приятел на океана.

  Прочитайте етикетите на храните и разберете до колко е устойчива морската храна, при избора на меню за вашия домашен любимец. Никога не изхвърляйте котешка тоалетна във вашата - тя може да съдържа патогени, вредни за морския живот. Избягвайте препълването на вашия аквариум с неопитомени соленоводни риби, и никога не освобождавайте аквариумни риби в океана или други водни обекти, защото така на практика можете да въведе неместни видове, които са вредни за съществуващата екосистема.

  7. Подкрепяйте организациите, работещи за опазване океана.

  Много институти и организации се борят за защита на местообитанията на океанските и морски организми. Потърсете някоя организация и помислете дали да не и предоставите финансова подкрепа или доброволческа дейност. Ако живеете в близост до брега се присъединете към местен клон или група на организацията и участвайте в проекти, близо до дома си.

  8. Въведете промените във вашата общност.

  Преди да гласувате разберете каква е политиката на вашата партия спрямо океана, или се свържете с нейните местни представители, за да им съобщите, че подкрепяте морски проекти за опазване на околната среда. Изтъквайте ресторанти и хранителни магазини, които предлагат само устойчиви морски дарове, и говорете за загрижеността си, ако сте на място със застрашени видове в менюто.

  9. Пътувайте отговорно в океана.

  Практикувайте отговорена разходка с лодка, каяк, и други развлекателни дейности по водата. Никога не хвърляйте нищо зад борда, и бъдете наясно с морския живот във водите около вас. Ако сте на круиз за следващата си ваканция, направете някои изследвания, за да намерите най-екологичен вариант.

  10. Образовайте се относно океаните и животът в него.

  Целият живот на Земята е свързан с океана и неговите обитатели. Колкото повече научавате по въпросите, пред които е изправена тази жизнено важна система, толкова повече вие ще искате да гарантирате неговото здраве. След това споделете своите знания, за да образовате и вдъхновите другите.

  System.String[]

  Please Вход or Регистрация to join the conversation.

  Time to create page: 0.259 seconds