Започва пръскането срещу комари

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

комарПри благоприятни метеорологични условия от тази вечер започва първата за годината обработка срещу възрастни форми на комари. Ще бъдат обработени 4 000 дка, като пръскането с препарата „Цитрол 10/4 УЛВ" ще се извършва през нощта от 21.00 ч. до 04.30 ч. от екипи на Общинско предприятие "Дезинфекционна станция". Карантинният срок е 24 часа. Няма да се обработват водни площи. Собствениците на пчелни семейства трябва да ограничат полета на пчелите, а гражданите е препоръчително да намалят посещенията си в района на обектите, които ще се обработват.

Основните обекти са: около Окръжна болница; парк „Отдих и култура" (Гребната база); парк „Лаута"; Цар-Симеоновата градина; бул. „Марица" - двустранно покрай реката; Градската градина; хълм Бунарджик; Младежки хълм; Братската могила; парк „Рибница"; градините „Солунска" и „Ружа-Равнища"; парк „Белите брези"; градина „Каменица" (срещу бирената фабрика); градина „Чайка". Освен тези терени, ще бъдат обработени и високата дървесна и храстова растителност, като работата по райони ще се извършва както следва:

Днес ще се работи в районите „Тракия" и „Източен ". В понеделник (11 юни) - в „Централен " и „Северен". А във вторник (12 юни) - в районите „Западен" и „Южен ", информират от дирекция „Екология и управление на отпадъците" в Община Пловдив.

System.String[]

Log in to comment