Петното от боклук наречено "The Great Pacific"

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Петното от боклук наречено "The Great Pacific"Водата покрива повече от 70% от повърхността на планетата, което прави нашите реки, езера и океани жизнената сила на нашата планета. Ние може и да не мислим и дори забелязваме много от тези водни обекти, но нашето здраве може да зависи от тяхната защита.

В момента, учените вярват, че най-голямото бунище в света не е на земята ... това е в Тихия океан. Петното от боклук наречено "The Great Pacific" се простира от бреговете на Калифорния в Япония, и се очаква да бъде два пъти размера на Тексас. "Това е най-шокиращото нещо, което съм виждалa", казва Опра.

На някои места, плаващите отломки се очакват да бъдат около 90% пластмаса, която може да потъне на дълбочина от 90 фута. На други места, има шест пъти повече пластмаса, отколкото планктон, основен източник на храна за много морски животни.

Откъде дойде този боклук? Морски биолози смятат, че около 80% от боклука е от земята, или изхвърляно директно във водни пътища или изхвърляно, чрез реки и потоци от държави, толкова далеч, като Айова.

System.String[]

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Log in to comment