Засадиха кипариси в Разлог

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

photo_verybig_621145Община Разлог засади 32 фиданки аризонски кипарис. Тригодишните фиданки красят зелените площи срещу МБАЛ – Разлог. Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев припомни, че през тази година са подменени голяма част от декоративната растителност в града и са засадени повече от 2 000 нови дървета.

За засаждането на аризонските кипариси и облагородяването на площите около тях бяха ангажирани 10 безработни лица в трудоспособна възраст и 5 служители от общинската администрация в Разлог. „Аризонските кипариси са едно отлично решение за декоративна растителност в градска среда. Сезонът и времето са тяхното засаждане са подходящи", коментираха от отдел Екология, чистотата и земеделие към Община Разлог

В общината завършва и поетапното оформянето на короните на дърветата и парковата растителност.

Община Разлог спазва програма за подмяна на старите и опасни дървета с нови, като целта е да бъде осигурена безопасността на хората и тяхното имущество, също така се цели постигане на екологичен и естетически ефект. Традиционно общината отделя средства и ресурси за засаждането на все по-голям брой декоративна растителност, което заслужено нарежда Община Разлог сред най-зелените общини в страната.

Източник

System.String[]

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Log in to comment